TC9500 uitgelicht: EPA-U gebouwgrenzen / aantal labels

Binnen de EPA-U is het ingewikkeld het opname protocol dusdanig te schrijven dat alle gebouwen in Nederland eenduidig af te bakenen zijn. Waar begint en waar eindig het gebouw? Er zijn de afgelopen jaren teveel voorbeelden van situaties waarin niet het inzichtelijk maken van het energieverbruik en besparingsmogelijkheden van een gebouw doorslaggevend waren voor het bepalen van gebouwgrenzen, maar andere commerciele invloeden. Bijvoorbeeld is het zoveel mogelijk samenvoegen zowel voordeliger in afmeldenkosten, als in benodigde tijd voor de EPA-adviseur. Of een ander voorbeeld is juist meer OF minder opsplitsen om betere resultaten te krijgen. Dit is de AvEPA een doorn in het oog en dit onderwerp komt de afgelopen periode iedere vergadering van de TC9500 aan bod. Houd de interpretatie en wijzigingsdocumenten goed in te gaten!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags