Examencomissie uitgelicht: Slagingspercentage

Het slagingspercentage van met name de Woningbouw examens zijn al langere tijd zorgwekkend laag. Als we in de examencommissie de vragen bekijken zijn de vragen die het meest fout worden beantwoord toch vaak vragen waarvan de AvEPA van mening is dat dit echt basiskennis van de adviseurs zou moeten zijn. De AvEPA doet een oproep aan de opleidingsinstituten. Is een 3 daagse cursus, zoals deze in 2008 voldoende bleek, nu nog wel voldoende om de adviseur anno 2018 op te leiden? De AvEPA denkt van niet. De AvEPA gaat voor kwaliteit en roept opleidingsinstituten op hetzelfde te doen. De nieuwe manier van examineren heeft als grootste verschil dat de casus nu meerkeuze is. Hierdoor kan er meer worden doorgevraagd op zaken die het verschil maken van een goede of slechte adviseur, waar in het verleden de examenkandidaat veel tijd kwijt was aan verschalen wat in de praktijk maar heel klein deel is van het werk. De AvEPA zet zich in voor examens die aansluiten bij de praktijk. Een EPA adviseur dient de volledige stof te beheersen, maar het accent in de examens moet liggen op de onderdelen die een significante invloed hebben op de energie index en die in de praktijk regelmatig voorkomen.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags