TC9500 uitgelicht: EPA-U gebouwgrenzen / aantal labels

April 14, 2018

Binnen de EPA-U is het ingewikkeld het opname protocol dusdanig te schrijven dat alle gebouwen in Nederland eenduidig af te bakenen zijn. Waar begint en waar eindig het gebouw? Er zijn de afgelopen jaren teveel voorbeelden van situaties waarin niet het inzichtelijk maken van het energieverbruik en besparingsmogelijkheden van een gebouw doorslaggevend waren voor het bepalen van gebouwgrenzen, maar andere commerciele invloeden. Bijvoorbeeld is het zoveel mogelijk samenvoegen zowel voordeliger in afmeldenkosten, als in benodigde tijd voor de EPA-adviseur. Of een ander voorbeeld is juist meer OF minder opsplitsen om betere resultaten te krijgen. Dit is de AvEPA een doorn in het oog en dit onderwerp komt de afgelopen periode iedere vergadering van de TC9500 aan bod. Houd de interpretatie en wijzigingsdocumenten goed in te gaten!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Afschaffing van het Vereenvoudig Energielabel is een goede stap!

July 16, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts

April 14, 2018

April 14, 2018

April 14, 2018

April 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter Clean

© 2017 ​AvEPA