Examencomissie uitgelicht: Slagingspercentage

April 14, 2018

Het slagingspercentage van met name de Woningbouw examens zijn al langere tijd zorgwekkend laag. Als we in de examencommissie de vragen bekijken zijn de vragen die het meest fout worden beantwoord toch vaak vragen waarvan de AvEPA van mening is dat dit echt basiskennis van de adviseurs zou moeten zijn. De AvEPA doet een oproep aan de opleidingsinstituten. Is een 3 daagse cursus, zoals deze in 2008 voldoende bleek, nu nog wel voldoende om de adviseur anno 2018 op te leiden? De AvEPA denkt van niet. De AvEPA gaat voor kwaliteit en roept opleidingsinstituten op hetzelfde te doen.

De nieuwe manier van examineren heeft als grootste verschil dat de casus nu meerkeuze is. Hierdoor kan er meer worden doorgevraagd op zaken die het verschil maken van een goede of slechte adviseur, waar in het verleden de examenkandidaat veel tijd kwijt was aan verschalen wat in de praktijk maar heel klein deel is van het werk.

De AvEPA zet zich in voor examens die aansluiten bij de praktijk. Een EPA adviseur dient de volledige stof te beheersen, maar het accent in de examens moet liggen op de onderdelen die een significante invloed hebben op de energie index en die in de praktijk regelmatig voorkomen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Afschaffing van het Vereenvoudig Energielabel is een goede stap!

July 16, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts

April 14, 2018

April 14, 2018

April 14, 2018

April 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter Clean

© 2017 ​AvEPA